Pro-ryhmä

Pro-ryhmä


Pro-ryhmään on valittu 32 urheilijaa.

Mikäli valittu urheilija ei ota paikkaa vastaan, on siitä ilmoitettava leirinjärjestäjälle 2.6. mennessä.

H16


Matias Koponen

Lynx

Topias Kemppi

Espoon Suunta

Karim Mbembela

Lynx

Aapo Maasilta

Rastivarsat

Eemi Vaherlehto

Espoon Akilles

Jussi Raasakka

Espoon Akille

Luca Kallela

HS

Aarni Ronkainen

JRV

Rauli Aho

Valkeakosken Haka

Oliver Alajoutsi

Koovee

Tatu Aaltonen

Lynx

Joonas Paananen

TuS

Sakari Holmroos

TuS

D16

Salla Isoherranen

Lynx

Suvi Heikkilä

Lynx

Maiju Lehtonen

LS -37

Emmi Hietala

Lapuan Virkiä

Henna Rantala

TuS

Helmi Pitkänen

JRV

Ansa-Lotta Ojanaho

OH

Eeva-Liina Ojanaho

OH

Katarina Sallila

HS

Lotte-Line Ekström

MS Parma

Ida Heikkinen

VeVe

Lilla Karttunen

LS -37

H18

Artturi Hiiro

RR

Seeti Salonen

VaHa

Alex Virtala

Pargas IF

D18

Anna Ruokola

Rasti-Jussit

Nina Kärnä

SonPa

Sofia Soikkeli

Espoon Suunta

Milja Hyyppä

KoS

PRO-ryhmän valinta

 

PRO-ryhmään ilmoittautuneet, mutta valitsematta jääneet

siirretään TEHO-ryhmään.


Pro-ryhmään valitaan ilmoittautuneista suunnistuksen loppurankin 2018 perusteella 3 poikaa ja 3 tyttöä H/D18-sarjasta sekä 7 poikaa ja 7 tyttöä H/D16-sarjasta. Loput valinnat tehdään kevään 2019 online-rankin perusteella siten, että viimeiset mukaan laskettavat kilpailut ovat viikonloppuna 25.-26.5. järjestettävät kansalliset. Lisävalinnat online-rankilta tehdään harkinnan mukaan ensisijaisesti sarjoista H/D 16 ja tarvittaessa sarjoista H/D 18. Ryhmän koko on 30 henkilöä. PRO-ryhmään ilmoittautuneet, mutta valitsematta jääneet siirretään TEHO-ryhmään. Valinnat tekevät leirinjohtaja Hannu Myllärinen ja SSL:n nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

 

Pro-ryhmän ohjaajina toimivat Lauri Nenonen, Jani Lakanen ja Jonne Lakanen.

Jani Lakasen ennakkotunnelmia


Jani Lakanen on yksi Pro-ryhmän ohjaajista Leimaus 2019 -leirillä. Kartoitimme Janin mietteitä Leimaus-leiristä.


Suomen Suunnistusliitto


1. Itse et ehtinyt mukaan Leimausleirille, mutta nyt lastesi kautta olet ollut mukana leimauksella. Monesko Leimausleiri on vuoden 2019 leiri on sinulle ja miten koet leirin nuorille suunnistajille?


Olin aikanaan Kuopion Leimauksella puhujavieraana. Sen jälkeen aloitimme poikani Laurin kanssa yhteisen Leimausmatkamme Ikaalisten kylpylällä 2016. Kuortaneella olimme 2017 ja viime kesänä Kisakalliossa.

Kaikki kolme Leimausta ovat olleet innostavia tapahtumia nuorille, erityisesti alle 15-vuotiaille. Leirillä yhdistyy kaksi tärkeintä asiaa nuorelle suunnistajalle: monipuolinen yhdessäolo ja laadukkaat taitoharjoitukset.


2. Pro-ryhmää supistettiin hieman 30 suunnistajaan ja olet yksi ohjaajista Pro-ryhmälle. Mihin kiinnität ryhmän ohjauksessa huomiota?


Olennaista on, että jokainen Pro-ryhmän urheilija oivaltaa jotain omasta ajattelustaan ja toiminnastaan jokaisessa harjoituksessa. Oivallukset voivat olla isoja tai pieniä, mutta vievät nuorta pikkasen eteenpäin suunnistustaidossa.

Jotta oivallukset ovat mahdollisia, tarvitaan jokaisesta harjoituksesta analyysi, jossa käydään harjoitusmaastosta ja -teemasta riippuen keskeiset asiat läpi. Miten huippusuunnistaja voisi ajatella kyseisistä suunnistustehtävistä ja niiden ratkaisemisesta?

Tärkeää olisi saada nuoret jakamaan omia harjoituskokemuksiaan keskenään. Jaettu harjoitus on tuplasti parempi.


3. Miksi kannattaa tulla Leimausleirille?


Leimausleirillä on paljon samanhenkistä porukkaa ja loistavia taitoharjoituksia sekä huippulaadukasta ohjausta tarjolla. Tänä vuonna Leimausleirin maastot ovat monipuoliset kangassupikoista karjalaisiin mäkimaastoihin (Jukola 2016 maastotyyppi).


4. Mitä itse toivot leiriltä?


Toivon näkeväni paljon suunnistuksesta innostuneita nuoria/lapsia. Uskon myös, että se toteutuu. Leirille tulemme ekaa kertaa koko perheen voimin. Lilja 7v pääsee avartamaan omaa suunnistusmaailmaansa ihanassa Leimauksen ilmapiirissä.


5. Leiriviesti muutettiin osin sinun ideasi pohjalta 4 osuuksiseksi, mitä muita uudistuksia toivot Leimausleiriltä tänä vuonna ja tulevaisuudessa?


Juuri nyt en kaipaa uudistuksia Leimausleirille. Ne tulevat sitten mieleen ja ajankohtaiseksi kesäkuun ekalla viikolla. Toivottavasti uudistuneesta leiriviestistä tulee entistä hienompi Leimauksen huipentuma.