Leiriviesti

Ukonniemen pesäpallo-/ampumahiihtostadion toimii leiriviestin areenana.

Leiriviesti - ilmoittautuminen päättynyt

 Leiriviestin sivuille tästä.

Ukonniemen stadion luo upeat puitteet leirin päätökselle

Imatran Ukonniemeä on rakennettu kehittyväksi ja monipuoliseksi liikuntamatkailukohteeksi viime vuosien aikana.

Kesäkuun 6. päivä lapset ja nuoret pääsevät pääosaan, kun Leimaus 2019-leirin päätöstapahtuma leiriviesti kohoaa stadionille. Katettu katsomo, screeni ja Oikeareitti Oy kuuluttamossa tekevät kisan seuraamisesta helppoa ja viihtyisää. Tavoitteena on luoda hyvätunnelmainen, iloinen ja kannustava liikuntatapahtuma, josta jokainen voi lähteä hymyssä suin kohti kotimatkaa.

LIPPUMARSSI


Torstaina klo 9.30 leiriviestin avaa stadionilla kulkeva Leimaus2019-leirille osallistuvien seurojen lippumarssi. Lipunkantajien on oltava valmiina klo 9.25 maalin viereisellä ylätasanteella. Leiriviestin lähtö tapahtuu klo 10.00.

TAITOTASON MUKAISIA HAASTEITA


Ukonniemen stadionia ympäröi polkurikas suppamaasto. Leiriviestissä on tarjolla sopivia haasteita rastireitistä pro-ryhmän suunnistajiin ja mikä parasta, kaikki ovat yhtä tiimiä!

LEIRIN LENNOKAS PÄÄTÖS


Leiriviestissä kyse on paitsi kilpailusta, myös itsensä voittamisesta ja iloisesta leirin päätöstapahtumasta. Hymy huuleen ja kannustusta kehiin! Paras kannustusjoukkue palkitaan leiriviestin päätyttyä.

Ohjeet


Joukkueessa on viisi suunnistajaa ja se muodostuu siten, että tasoryhmistä RR, TR, Taso1 ja Taso2 on yksi suunnistaja jokaisesta ryhmästä. Näiden lisäksi joukkueen ankkurina on suunnistaja tasoryhmästä Teho tai PRO. Viestissä on neljä osuutta. Ensimmäisellä osuudella suunnistaa Taso2. Toisella osuudella lähtevät yhtä aikaa RR ja TR. Toiselta osuudelta ensimmäisenä vaihtoon tullut suunnistaja lähettää kolmannelle osuudelle Taso1:n suunnistajan. Neljännellä osuudella joukkueen ankkurina toimii Teho- tai PRO-ryhmäläinen.


Rasti- ja tukireittiviitoituksen nauha on KELTAINEN.


Joukkueiden ilmoittaminen tapahtuu sähköistä ilmoittautumislomaketta käyttäen keskiviikkoon 5.6. klo 19.00 mennessä. Joukkueen ankkuriosuuden juoksijan emit-numero ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Eri seurat voivat tehdä yhteisjoukkueita, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan leiriviestiin. Leiritoimistossa on myös kilpailijapankki.

Tuplaajat sallitaan kaikilla muilla osuuksilla paitsi ankkuriosuudella. Tuplaajat ilmoitettava 5.6. klo 19.00 mennessä leiritoimistoon.


Joukkueet saavat kilpailunumerot to 6.6.klo 7.00 alkaen leiritoimistosta ja jokaisen osuuden kilpailijan tulee käyttää kilpailunumeroa. Numeron saa muistoksi leiriviestistä. Käyttäkää omia hakaneuloja. Tarvittaessa leiritoimistosta saa hakaneuloja.


Seurajoukkueiden on oltava katsomossa klo 9.30. Seuraviirin kantajan tulee olla valmiina klo 9.25 kuplahallin lounaispuolella, josta he siirtyvät yhdessä marssien aakkosjärjestyksessä stadionille. Bannerit kiinnitetään etukatsomon edessä olevaan aitaan järjestäjän avustuksella.


Vaihtoalueella on jokaiselle joukkueelle numeroitu oma kotipesä, jossa on toisen ja kolmannen osuuden kartat (RR, TR ja Taso1). Kartat ja karttamuovit ovat kirjekuoressa. Karttoihin saa koskea siinä vaiheessa, kun viestin lähtö on tapahtunut. Aloitusosuuden juoksijat kutsutaan joukkueen luota lähtöalueelle klo 9.45. 1- ja 4-osuuden kartat ovat muovisuojuksessa. Neljännen osuuden kartat ovat karttatelineessä, joka sijaitse K-pisteelle menevän viitoituksen varrella.


Viestin lähtö tapahtuu klo 10.00 asfaltoidulta rullahiihtoradalta. Matkaa K-pisteelle on noin 100 metriä. Toiminta tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaan. Aloitusosuuden juoksijat saavat luvan kääntää kartat 30 sekuntia ennen lähtölupaa. Lähdön tapahduttua kilpailuvuoroaan odottavat toisen ja kolmannen osuuden viestinviejät (RR, TR ja Taso1) saavat ottaa oman joukkueen merkin alta karttansa ja oman ryhmäläisen tai seuraohjaajan kanssa he voivat tutustua rataansa. K-pisteellä saa olla seuraohjaaja opastamassa maastoon lähteviä kilpailijoita. Tarvittaessa seuraohjaaja voi toimia saattajanakin.


Kuusi ensimmäistä joukkuetta palkitaan. Kymmenen ensimmäiseksi sijoittunutta joukkuetta kutsutaan kilpailun päätyttyä leimojen tarkastukseen. Joukkueen kaikkien juoksijoiden emit-kortit tarkastetaan. Palkintojen jako ja leirin päätös kärkijoukkueiden tulosten selvittyä.


Kilpailualueella olevan hiihtoladun varrella on useassa kohdassa mainosaitaa. Aidasta pääsee kulkemaan lävitse mistä kohdasta tahansa. Aitaan on tehty muutamia aukkoja helpottamaan kulkemista. Aukot on merkitty karttaan. Erityisesti ankkuriosuuden kilpailijoiden on hyvä katsoa tarkkaan missä kohdassa aukot ovat viimeiselle rastille tultaessa.