Kategoriat
kisat

Jukolan viesti Rovaniemellä 2021

Koronaviruspandemian vuoksi Jukolan Viesti jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin. Tapahtumapaikka säilyy kuitenkin samana, eli ensi kesänä kisaillaan Napapiirin tuntumassa Rovaniemellä. Myös jo ennakkoon päätetyt Mynämäen, Porvoon ja Kauhavan Jukolan viestit siirtyvät vastaavasti vuodella eteenpäin.

Päivämäärät ovat 19.-20.2021. Järjestävänä seurana on Ounasvaaran Hiihtoseura. Vaihtoehtona harkittiin myös siirtoa elokuulle, mutta tautitilanteen epävarmuuden vuoksi sitä pidettiin liian riskialttiina. Lisäksi etenkin ulkomaisten kilpailjoiden matkustaminen Suomeen olisi ollut turhan hankalaa.

Ilmoittautuneita oli ehtinyt kertyä jo yli 15 000. Lähtökohtaisesti kaikki ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti ensi vuoden tapahtumaan. Myös reittikartat ovat valmiina, sikäli kun muutoksia kisamaastoihin ei tule.

Kesän 2020 suunnistukset ovat siis lähinnä paikallisen toiminnan varassa, sillä käytännössä kaikki arvokisat on peruttu. Viron EM-kisat elokuulta peruttiin jo varhaisessa vaiheessa. Tanskan sprinttimatkojen järjestämistä harkittiin vielä siirrettävän syksylle, mutta lopulta nämäkin kisat päätettiin perua kokonaan.