Kategoriat
kisat

Superpesis vedonlyönti

Vuoden 2020 Superpesiksen runkosarja lähenee loppuaan. Viimeiset ottelut pelataan vajaan viikon päästä 1.9. Kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa puolivälieriin. Kausi saatiin käyntiin heinäkuun alussa.

Miesten puolella viimeisistä paikoista kamppailevat tällä hetkellä Hyvinkään Tahko (27 pistettä, 7 sija), Imatran Pallo-Veikot (24 p. 8 sija), Pattijoen Urheilijat (23 p. 9. sija) ja Kempeleen Kiri (myös 23 pistettä.) Koskenkorvan urheilijat ei ole kaukana sekään.

Naisten sarjassa erot ovat selkeämpiä. Joensuu on yhdeksännellä sijalla 14 pisteellä, peräti 7 pistettä Fera-Raumaa jäljessä. Runkosarjan voiton varmisti Kirittäret jo 21. elokuuta.

Osaa otteluista on voinut seurata Veikkaus-TV:n kautta ilmaiseksi, ja samalla tietenkin laittaa vetoja sisään. Suomen pesäpallon vedonlyöntiä tarjotaan kuitenkin useilla muillakin pelisivustoilla kuin Veikkauksella. Monet näistä tarjoavat myös vedonlyöntibonuksia eli perustamalla useampia pelitilejä voi olla ekstraa tarjolla.

Joukkueiden tasoerot ovat Superpesiksessä melko isot. Suoran tuloksen ohella suosittu vedonlyönnin muoto ovatkin tasoitusvedot. Tässä heikommalle joukkueen tulokseen lisätään juoksuja, mikä ilmaistaan esimerkiksi lukemana +3,5. Tämä tarkoittaa että ennakkoon vahvemman joukkueen on voitettava vähintään 4 juoksulla.

Voiton lisäksi vedonlyöjät pelaavat usein joukkueiden yhteenlasketusta juoksumäärästä, eli yli/alle tietyn rajan. Tähän vaikuttavat itse joukkueiden ohella myös muun muassa sääolot.

Livevedonlyönti on erityisen adrenaaliinia nostattava pelimuoto. Sitä voi kännykän välityksellä pelata vaikka paikan päällä pesiskatsomossa. Ehkä livenä näkee myös sellaista mitä tilastot eivät kerro.

Kuva: Heikki Siltala, CC BY 2-0